Hoe zonnepanelen kopen

Tegenwoordig overwegen meer mensen serieus om voor een deel of al hun elektriciteitsbehoeften over te stappen op zonne-energie, maar ze weten niet zeker hoe ze zonnepanelen moeten kopen. Zonne-elektrische systemen schieten overal op daken uit, en het meest zichtbare aspect zijn de zonnepanelen.

De meeste mensen weten dat Zonnepanelen kopen de zon gebruiken om elektriciteit op te wekken, maar weten over het algemeen niet welke panelen ze nodig hebben om de hoeveelheid elektriciteit op te wekken die ze nodig hebben.

We zullen kort bekijken hoe u kunt beslissen welke zonnepanelen geschikt zijn voor het project waarvoor ze nodig zijn.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken met het fotovoltaïsche effect, daarom worden ze vaak PV-panelen genoemd. Het fotovoltaïsche effect werd ontdekt in de 19e eeuw, toen de Fransman Edmund Becquerel opmerkte dat wanneer lichtdeeltjes bepaalde materialen raken, zoals silicium, ze een kleine elektrische lading produceren.

Gaandeweg werd dit verfijnd tot het punt waarop tegenwoordig zonnecellen worden gebouwd die een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit opwekken. Deze cellen zijn met elkaar verbonden om een zonnepaneel te creëren, waarvan er verschillende worden gecombineerd om een array te creëren die voldoende elektriciteit produceert om apparaten en elektronica van stroom te voorzien.

Wat zijn de verschillende soorten zonnepanelen?

Er zijn momenteel drie soorten zonnepanelen beschikbaar op de commerciële markt: monokristallijn, polykristallijn en amorf.

Elk heeft zijn voor- en nadelen. Monokristallijne cellen zijn gemaakt van monokristallijn silicium en zijn de meest efficiënte panelen, maar ook de duurste. Polykristallijne cellen worden vervaardigd met behulp van korrels monokristallijn silicium en zijn goedkoper dan monokristallijne cellen, maar ook minder efficiënt. Amorfe cellen worden gemaakt door niet-kristallijn silicium op oppervlakken zoals metaal of plastic te plaatsen. Dit zijn de goedkoopste maar ook de minst efficiënte.

Welk paneel moet ik kopen?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de beslissing welk paneel te kopen. Veel zal afhangen van uw budget en de grootte van het systeem dat u nodig heeft om aan uw elektriciteitsbehoeften te voldoen. Ook de hoeveelheid ruimte die u beschikbaar heeft om de panelen te monteren, zal een belangrijke factor zijn.

Hoewel twee panelen even groot kunnen zijn, kunnen ze verschillende hoeveelheden elektriciteit produceren, afhankelijk van de leeftijd, het type en de kwaliteit van de cellen die gebruikt zijn om de panelen te bouwen. Nieuwere panelen kunnen dezelfde afmetingen hebben als oudere panelen, maar zullen door de vooruitgang in de gebruikte technologie waarschijnlijk efficiënter zijn.

Amorfe of dunnefilmpanelen zijn momenteel de goedkoopste op de markt, maar omdat ze relatief inefficiënt zijn, heb je er meer nodig dan monokristallijne panelen, wat betekent dat je aanzienlijk meer ruimte nodig hebt om ze te monteren.

Dus, wat is het beste criterium om te beslissen welke panelen te kopen? Waarschijnlijk is de beste maatstaf de kosten per watt, en voor de beste waarde zou je ongeveer $ 4 per watt willen betalen. Dus als u een module van 100 watt koopt (een andere term voor paneel) en ongeveer $ 400 betaalt, bent u in het juiste gebied.

Aan de andere kant, als ruimte voor uw systeem geen probleem is, kunt u beter panelen kopen die met oudere technologie zijn gemaakt als ze goedkoper zijn en aan uw behoeften voldoen. Ze doen het werk net zo goed, ze besparen u geld maar nemen meer ruimte in beslag.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *