Numizmatički trgovci – prodajte i kupujte kovanice, kako zaraditi

Poznavanje vaše publike

Numizmatički trgovci poznaju svoju publiku. Počnu ni od čega, nauče šta žele njihovi klijenti, a onda izađu i pronađu to. Diler traži nekoga ko ima novčiće koje njegov kupac traži. On daje ponudu potencijalnom dobavljaču za iznos koji će dobavljaču donijeti profit. Diler se zatim okreće i prodaje novčić svom kupcu po cijeni koja donosi profit. Međutim, trgovac se pobrine da cijena bude dovoljno niska tako da njegov kupac vjeruje da je kupio novčić po nižoj cijeni nego što vrijedi. Ovo dileru daje reputaciju da ima niske cijene i to dovodi do toga da novi kupac traži od dilera novčiće.

Rizici za numizmatičkog trgovca

Jedan od načina na koji diler umanjuje rizik za sebe je da ima stotine ili hiljade novčića na dohvat ruke. Ovi novčići se nalaze ili u njihovim ličnim kolekcijama, tamo za prodaja inventar ili su dostupni kod dobavljača. Kovanice koje se smatraju niskim rizikom ne donose veliki profit za dilera. Prodaju se po malo iznad cijene koju je trgovac platio. Međutim, diler ima stotine, ako ne i hiljade ovih novčića, tako da oni zbrajaju uredni profit za dilera. Uz to, diler ima strast na svojoj strani. Pravi kolekcionar novčića je fanatik o svojoj kolekciji novčića. Mnogi će, kada se odluče za dobivanje određenog novčića, dopustiti da želja nadjača zdrav razum. U ovom slučaju, stavljanje novčića na aukciju može donijeti nečuvene rezultate. Ovo posebno vrijedi za novčić koji je u velikoj potražnji.

Održavanje inventara

Numizmatički trgovac je ograničen u cijeni za koju prodaje novčić. Imperativ je da možete zamijeniti novčić u inventaru dilera. Stoga, u osnovnom minimumu, trgovac ne može prodati novčić za manje od njegove zamjenske vrijednosti. Uz to, s velikim zalihama i stalnim prometom kovanica, trgovac ne žuri s prodajom novčića. On ili ona zna da će neko na kraju kupiti određeni novčić za traženu cijenu.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *